verhalen2015.hus-dreutel

verhalen2015.hus-dreutel

Vrijdagse wandeling

BlogGeplaatst door yvonne vr, september 25, 2015 18:31:45
25 september. Het belooft een mooie dag te worden. De laaghangende bewolking trekt langzaam op en de zon begint te schijnen. Verder ziet het er 'herfstig' uit. Alles is nat, het licht is diffuus en de blaadjes dwarrelen gestaag van de bomen.... smiley

Ondanks dat het vrijdag is, toch een behoorlijke grote groep honden. 11 Stuks om precies te zijn maar daar zijn er 4 bij vanuit huize Dreutel. Verder gaat Sjef mee en Dribbeltje en haar buurhond Max de Landseer. Bo en Ferro en Bas en Bailey.

Dribbel ruikt vandaag heel erg lekker en de mannen zijn niet weg te slaan bij haar. smileySoms vindt ze het vervelend, soms ook niet en loopt ze uit te dagen. Bas is normaal al weg van Dribbel maar vandaag loopt hij om haar heen te dansen en blijft maar aandacht vragen. Ook Sjef wil graag de aandacht van Dribbel.

Max is meer in de mood van kleine Max de Teckel. Was het dinsdag Guusje waar hij tegen aan liep te blaffen, vandaag is het Max. smileyDe kleine teckel weet niet waar hij heen moet en blijft maar een beetje in de buurt van Dreutel lopen. Deze loopt wat tegen Sjef te blèren maar die is veel te druk met Dribbel te behagen dat hij totaal niet op de andere hond let.

Ferro heeft een beetje last van een pootje en blijft netjes in de buurt waarbij hij af en toe gaat zitten om aan zijn achterpoot te knabbelen.

Bo en Bailey lopen ergens vooraan. Ze rennen samen en zijn als eersten bij de vaart om het water in te duiken.

Jolle en Vigor sluiten de gelederen. Ze zijn duidelijk moe en sjokken wat achter mij aan. smiley

In het water worden een aantal honden weer wat actiever. Bailey zorgt dat ze de stokjes houdt die Sjef wil afpakken. smiley Max, Bas en Dreutel stappen wat heen en weer langs de kant en ook Vigor en Jolle nemen even een dipje. Dribbel en Bo duiken de vaart in om wat af te koelen maar blijven verder op de kant de rest in de gaten houden.

Terug in het bos krijgt Sjef het op zijn heupen en krijgt hiermee de oudere Dribbel en Bo achter zich aan samen met Bailey. smileyGevolg ... 2 honden die daarna wat lopen te manken. smileyGelukkig duurt dat niet lang maar toch ... het wordt tijd om naar de bus te gaan.

Aangekomen op het veld is daar een 'survivaltraining' van de plaatselijke basisschool aan de gang. Nou dat is feest. smiley11 Honden die tussen de groepen met kinderen duiken. De kinderen vinden het prachtig en de uitleg van de leraren en de mensen van staatsbosbeheer is ineens niet meer zo interessant... Ik sta ineens met 20 kinderen om mij heen uit te leggen wat voor soort honden in de bus zitten - als ik ze tenminste in de bus krijg.... Gelukkig is alles wat moe dus in de bus willen ze nu graag en kunnen we richting de baasjes. Kan de uitleg van de boswachter tenminste weer gewoon doorgaan....smiley

Foto's

  • Reacties(0)//verhalen2015.hus-dreutel.nl/#post146